Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség (női)

(Verbum Dei Közösség, FMVD)
A Verbum Dei Közösség a megszentelt élet új formái, azaz egyházi családok közé tartozik, melyhez Istennek szentelt nők, férfiak és missziós házaspárok is tartoznak valamint mindazok a hívők is, akik ugyanebben a lelkiségben és küldetésben osztoznak. Célja és szándéka, hogy Krisztusnak apostolokat formáljon minden életállapotú, nemű, fajú vagy szociális helyzetű nép között, bevezesse őket az Istennel való személyes kapcsolatba.
Lelkiség, irányzat, család: 
Verbum Dei, de az ignáci, kármelita és ferences lelkiség is jelentősen meghatározza
női rend
Életmód: 
szemlélődő-aktív valamint apostoli-missziós
Alapítás: 
Mallorca, Spanyolország (1963.01.17)
Alapító: 
P. Jaime Bonet Bonet
Legfontosabb idézet az alapítótól: 
Tudatában vagyunk annak, hogy Isten élő Igéjének hirdetése kapcsolatba hozza az embereket Krisztussal, és Krisztus tanítványaivá tesszük őket azáltal, hogy megismerik[1] és követik őt, valamint ők maguk is tanítványokká tesznek másokat. Éppen ezért, a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség Jézus első tanítványainak jelmondatával: „Orationi et ministerio verbi instantes”[2] és az első keresztény közösség szellemével Isten Igéjében konkretizálja és összpontosítja sajátos küldetését: imádkozni az Igét, elsajátítani, egészen addig, amíg saját életünkké nem válik, átalakulni benne és így továbbadni másoknak is,[3] hogy ők is imádkozzák, éljék és élményszerűen tanítsák másoknak.[4] (Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség Konstitúció 17.) [1] A “megismerés” bibliai értelmezése. Vö., Óz 2, 22. [2] ApCsel 6, 4 (Vulgata). [3] Vö. Mt 28, 20 [4] Vö. 2 Tim 2, 2.
Legnagyobb magyarországi elöljáró: 
Czupy Zsuzsa nővér FMVD
Rendtagok szám: 
5

honlap: https://verbumdei.hu/, facebook: facebook: Verbum Dei Budapest; Verbum Dei Közösség, honlap: https://elmelkedesekmindennapra.blogspot.hu/

A rend székhelye a térképen